Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

4 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ...

Ήταν μέρες EURO, όπως φέτος, όταν η γηραιά κυρία του Θεσσαλικού ποδοσφαίρου, η Αναγέννηση Καρδίτσας κατέκτησε την άνοδο από τη Γ' στη Β' εθνική. Στο ιστορικό μπαράζ της 14ης Ιουνίου 2008 απέναντι στην ομάδα της Ηλιούπολης και έχοντας στο πλευρό της 4000 και πλέον Καρδιτσιώτες, οι κιτρινόμαυροι κατάφεραν να πετύχουν την πιο μάγκικη άνοδο ομάδας στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, κόντρα σε θεούς και δαίμονες. Η αρμάδα του Βάιου Καραγιάννη, με μπροστάρη το φυσικό αρχηγό της το Σωκράτη Μπουντούρη, ο οποίος πέτυχε 2 γκολ, έστειλε στα ουράνια μια ολόκληρη πόλη, που είχε καιρό να γευτεί μια τόσο μεγάλη χαρά απ την αγαπημένη της ομάδα. 

Η επόμενη μέρα εκείνης της επιτυχίας είχε φέρει στην πόρτα της εξόδου τον τότε πρόεδρο της Αναγέννησης Μάκη Τζάτζο και την ανάληψη της προεδρίας από το γνωστό και μη εξαιρετέο Διονύση Κωτούλα, μια επιλογή η οποία μακροπρόθεσμα κρίθηκε αποτυχημένη ύστερα από την αιχμαλωσία που υπέστη η ομάδα από το πρόσωπο αυτό. Βέβαια η επιλογή αυτή μπορεί να αποτελέσει οδηγό για το μέλλον της Αναγέννησης, καθώς πλέον δεν υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο επιχειρηματίες οι οποίοι μπορούν να διακινδυνεύσουν το κεφάλαιο τους στην αβεβαιότητα. Δε μπορεί να ξεχάσει κανείς τα δυο πιο πρόσφατα παραδείγματα του Παναιτωλικού και της Λάρισας, ομάδες με κοινή ιδιοσυγκρασία και έρισμα στο φίλαθλο κοινό όπως η Αναγέννηση, να μη μπορούν να ορθοποδήσουν έχοντας ένα ισχυρό πρόσωπο στο τιμόνι τους. 


Έτσι, η στήριξη της ομάδας σε νεαρούς ποδοσφαιριστές και πιο συγκεκριμένα σε Καρδιτσιώτες, καθώς και η πλαισίωση της διοίκησης από άτομα που αγαπούν την ομάδα αποτελούν μονόδρομο για το μέλλον.΄Ηδη οι πρώτες κινήσεις για τη νέα χρονιά φαίνεται ότι βρίσκονται σε σωστό δρόμο, ύστερα και από την ανανέωση της συνεργασίας με τον προπονητή της ομάδας κ. Θεοδοσιάδη και την παραμονή των αρχηγών Σωκράτη Μπουντούρη και Άγγελο Χατζηρίζο. Ένα είναι σίγουρο, πως το καλοκαίρι θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την Αναγέννηση, προμηνύοντας έναν ακόμα πιο καυτό χειμώνα...