Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: «ΟΛΟΙ ΓΗΠΕΔΟ!»

Με ανακοίνωση της, η ΠΑΕ Αναγέννηση καλεί τους απανταχού Καρδιτσιώτες να δώσουν βροντερό παρών στον Κυριακάτικο αγώνα απέναντι στην ομάδα της Αναγέννησης Γιαννιτσών. Πιο αναλυτικά:

Την Κυριακή η ομάδα μας συνεχίζει και σε αγωνιστικό επίπεδο την υπερβατική προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη και ξεκίνησε απο τ' “αποκαϊδια” του 2011.

Καλούμε όλο το φίλαθλο κόσμο να δώσει βροντερό παρών στο Δημοτικό Στάδιο στον αγώνα της Αναγέννησης με τα Γιαννιτσά και να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα που θα δώσει φτερά στους ποδοσφαιριστές μας στην προσπάθεια που θα κάνουν να φθάσουν σε μία ακόμη επιτυχία.

Καλούμε στο γήπεδο και το οργανωμένο κομμάτι των φιλάθλων της ομάδας μας που απέχει τις τελευταίες αγωνιστικές λόγω διαμαρτυρίας για την αντιμετώπισή του απο την αστυνομία, να επιστρέψει στη φυσική του θέση και να δώσει με τη φωνή και το μπρίο του ώθηση στην ομάδα μας.

Η διοίκηση πήρε πρωτοβουλίες, έκανε συναντήσεις, εξεδήλωσε την έντονη δυσφορία και διαμαρτυρία της προς τους υπεύθυνους της Αστυνομικής Διεύθυνσης για όσα έχουν γίνει στο πρόσφατο παρελθόν. Επαναλαμβάνει για άλλη μια φορά την πάγια θέση της κατά της δαιμονοποίησης του γηπέδου.

Δεν επιθυμούμε οι φίλαθλοι ν' αντιμετωπίζονται ως κακοποιά στοιχεία, ούτε να στοχοποιούνται. Είμαστε αναφανδόν κατά της βίας. Το γήπεδο για μας είναι ένας μεγάλος χώρος κοινωνικής συνεύρεσης. Αλλωστε παραδοσιακά η Αναγέννηση και ο κόσμος της δεν έχουν δώσει ΠΟΤΕ δικαιώματα για την υπόθαλψη βίαιων συμπεριφορών που δυστυχώς συναντώνται σε άλλα γήπεδα.

Και όποια ελάχιστα μεμονωμένα περιστατικά έχουν συμβεί κατα καιρούς χαρακτηρίζονται ακριβώς έτσι “μεμονωμένα” και σύσσωμη η οικογένεια της ομάδας μας τα έχει καταδικάσει.

Ολο αυτό το υπερβατικό εγχείρημα που είναι σε εξέλιξη βασίζεται κυρίως σε ένα και μόνο συστατικό:

Στην συλλογικότητα και στην ενότητα όλων των δυνάμεων της ομάδας. Η Αναγέννηση είναι μεγάλος σύλλογος γιατί διαθέτει τεράστιο λαϊκό έρεισμα και κατατάσσεται στις κορυφαίες ομάδες της χώρας για τη μαζικότητα και την αγάπη που τρέφει γι' αυτή ο κόσμος της.

Και στη φετινή, λοιπον, συναρπαστική διαδρομή, ως διοίκηση που προερχόμαστε αποκλειστικά απο τον ιστό των φιλάθλων αυτής της ομάδας, επιθυμούμε στο γήπεδο να βρίσκεται ολος ο Αναγεννησιώτικος λαός!

Ημασταν, είμαστε και θα παραμείνουμε “ΕΝΑ”...

Περιμένουμε όλο τον κόσμο την Κυριακή στο γήπεδο για μία ακόμη μεγάλη Αναγεννησιώτικη γιορτή...

ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΛΩΡΟΣ: «ΣΤΟΧΟΣ ΤΑ PLAY-OFF!»

Αναλυτικά οι δηλώσεις που έκανε ο φορ της ΑΣΑ στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6:

«Τα πράγματα είναι πολύ καλά εδώ. Χρόνια είχε η Καρδίτσα να έχει ομάδα να πρωταγωνιστεί στη Β' Εθνική και περιμένουμε να συνεχίσουμε με την ίδια διάθεση. Στόχος μας είναι να παίξουμε τουλάχιστον στα πλέι οφ και από εκεί και πέρα να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Αυτή η λύση ήταν ό,τι καλύτερο για τη Β' Εθνική.

Στα πλέι οφ θα γίνει το καλύτερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Μένουν οι μικρές ομάδες έξω και θα μείνουν οι καλύτεροι στο τέλος της σεζόν. Αυτό θα είναι ένα βήμα παραπάνω. Με μία νίκη δεν έρχονται οι λύσεις που θέλεις. Από μία φάση στον Τύρναβο χάσαμε ένα σημαντικό ματς.

Έχουμε καλή διαφορά από τους υπόλοιπους. Θα παλέψουμε να είμαστε στην εξάδα και στη συνέχεια θα διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Όλα τα αποτελέσματα σε κάθε αγώνα είναι ανοιχτά. Όλες οι ομάδες είναι ίδιας δυναμικότητας. Η έδρα δίνει κατηγορίες και ότι. κλέψεις μακριά από την έδρα σου φέρνει τις μετέπειτα επιτυχίες.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που επηρεάζουν την απόδοση μίας ομάδας. Εκτός έδρας παίζουμε καλά, όμως από συγκυρίες δεν καταφέραμε να κερδίσουμε σημαντικούς βαθμούς.

Το καλύτερο κομμάτι της ομάδας μας είναι ότι έχουμε κρατήσει τον "κορμό" μας και υπάρχει ομοιογένεια. Από την εμπειρία μου, στον Βόρειο όμιλο έξι ομάδες και άλλες δύο θα παλέψουν για την είσοδο στα πλέι οφ και στη συνέχεια για την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα».

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Η ΣΧΕΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ-ΟΠΑΔΩΝ

Πολύ μεγάλη συζήτηση έχει προκαλέσει τις τελευταίες εβδομάδες η κίνηση των Ultras να απέχουν από τους εντός έδρας αγώνες της Αναγέννησης. Το τελευταίο διάστημα, το πιο ζωντανό κομμάτι της κερκίδας, δέχεται έναν ακατανόητο «πόλεμο» από την Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας με αποκορύφωμα την κατάσχεση των πανό τους (με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν από την αρχή νέα), αλλά και το γνωστό συμβάν κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου στον αγώνα κυπέλλου απέναντι στην Καβάλα. Όπως ήταν φυσιολογικό, η αδικαιολόγητη στάση της αστυνομίας απέναντι τους, είχε αντίκτυπο και στη σχέση διοίκησης-Ultras. Βέβαια, εάν όλα αυτά είχαν συμβεί σε κάποια από τις παραδοσιακές δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου, διοικήσεις και οργανωμένοι δε θα είχαν απολύτως καμία διχογνωμία μεταξύ τους. Ο λόγος, σαφώς, είναι ένας. Οι οπαδοί εξαρτώνται από τη διοίκηση, καθώς παίρνοντας ως παράδειγμα τον Ολυμπιακό, ως γνωστόν, ο πρόεδρος της ομάδας αποτελεί τον εργοδότη πολλών από τα μεγάλα κεφάλια του οργανωτικού κομματιού, με αποτέλεσμα να μην έρχονται σε αντιπαράθεση μαζί του, διότι προφανώς δεν τους συμφέρει. Από την άλλη πλευρά, η διοίκηση της Αναγέννησης δεν έχει ουδεμία σχέση με τέτοιου είδους πρακτικές, αποτελούμενη απο άτομα, που ουδέποτε θα έμπαιναν στη διαδικασία εκβιασμού ή στοχοποίησης για το «καλό» της ομάδας. Συνεπώς, σε ένα τέτοιο πρωτοποριακό μοντέλο ομάδας για τα ελληνικά δεδομένα, είναι λογικό να υπάρχουν προστριβές, αλλά το σίγουρο είναι πως η κιτρινόμαυρη οικογένεια βαδίζει στο σωστό δρόμο μετά από καιρό και νομίζω ότι οι Ultras αρχίζουν σιγά σιγά να το καταλαβαίνουν. Τους περιμένουμε πίσω...