Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

ΤΑ ΣΥΝ ΚΑΙ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ!

Η φετινή χρονιά για την Αναγέννηση έχει, σαφώς, θετικό πρόσημο αν αναλογιστεί κανείς την συνολική πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα. Βέβαια, σε μια ολόκληρη αγωνιστική περίοδο, δε γίνεται να λείψουν και τα λάθη, τα οποία είναι κι αυτά μέσα στη ζωή. Έτσι λοιπόν μέσα απ το asa3asa θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τα θετικά και τα αρνητικά των κιτρινόμαυρων για τη φετινή περίοδο, δηλαδή τι μας άρεσε και τι δε μας άρεσε στο όμορφο ταξίδι της παρέας του Σάκη Θεοδοσιάδη.


ΘΕΤΙΚΑ

Η υπέρβαση της 5ης θέσης

Κανένας στην αρχή της σεζόν δεν πίστευε πως η Αναγέννηση θα ήταν ικανή να παλέψει επί ίσοις όροις μέχρι την τελευταία αγωνιστική για την είσοδό της στο play-off, να που όμως τα κατάφερε.

Η άριστη αμυντική λειτουργία

Παραδοσιακά, η Αναγέννηση κατά τη διαδρομή της διαχρονικά στα ελληνικά πρωταθλήματα είχε σημαντικό πρόβλημα στην αμυντική της λειτουργία. Φέτος, αυτή ήταν η δύναμή της, καθώς όποιος παίκτης του ζητήθηκε να υπερασπίσει τα αμυντικά του καθήκοντα το έπραξε με τεράστια επιτυχία. 

Τα πέντε διπλά

Αυτό κι αν ήταν πρόβλημα τα τελευταία χρόνια. Η ΑΣΑ αποτελεί μια ομάδα που στηρίζεται κατά πολύ στην έδρα της. Ακόμα και την ονειρική χρονιά του 94' οι κιτρινόμαυροι πέτυχαν ελάχιστα διπλά, ενώ τη φετινή χρονιά κατόρθωσαν να πάρουν τη νίκη σε περισσότερα εκτός έδρας
παιχνίδια από εκείνη τη χρονιά (!)

Το Καρδιτσιώτικο «αίμα»

Στην ιδέα και μόνο ότι ο προπονητής της Αναγέννησης θα μπορούσε να παρατάξει φέτος σχήμα με 11 Καρδιτσιώτες αποτελεί από μόνη της επιτυχία. Αν βάλει κανείς και στην εξίσωση, την σπουδαία δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες, αλλά και στην ομάδα Νέων, όλα συνηγορούν σε ένα ακόμα πιο ευοίωνο μέλλον για την οικογένεια της Αναγέννησης.


ΑΡΝΗΤΙΚΑ

Η απουσία καθαρού σέντερ φορ

Η απώλεια του Χρήστου Αθανασιάδη το προηγούμενο καλοκαίρι και η μη αντικατάστασή του από ένα εξίσου βαρύ φορ, ίσως υπήρξε καθοριστική στην προσπάθεια της ομάδας για είσοδο στα play-off της Football League.

Ο κόσμος

Σαφώς δε μιλάμε για τον πυρήνα των φιλάθλων της ομάδας, που είναι αυτός που την κράτησε ζωντανή στις δύσκολες στιγμές, αλλά γενικότερα για τον φίλαθλο κόσμο της Καρδίτσας, ο οποίος τα τελευταία χρόνια δε στηρίζει όσο θα έπρεπε τις προσπάθειες των κιτρινόμαυρων.

Η αστυνομοκρατία

Ξαφνικά, το Στάδιο μετατράπηκε σε άνδρο δολοφόνων. Μόνο γι' αυτό το λόγο θα μπορούσε κανείς να δικαιολογήσει τις στρατιές αστυνομικών και ασφαλιτών με τις οποίες έχει κατακλυστεί φέτος το ΔΑΚ.