Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

ΞΥΠΝΗΣΕ ΑΡΓΑ...

Τη δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα γνώρισε η Αναγέννηση με 1-0 από την ομάδα του Τυρνάβου στο Αλκαζάρ. Η ομάδα του Σάκη Θεοδοσιάδη δε μπόρεσε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες τον τελευταίο καιρό στο Βόρειο Όμιλο της Football League, υποχωρόντας σημαντικά στο βαθμολογικό πίνακα. Οι κιτρινόμαυροι ήταν κακοί για περίπου 60 λεπτά, όμως θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί λίγο πριν την ανάπαυλα, όταν ο Γκουγκούδης με ωραίο πλασέ έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από τα δοκάρια του Πρίφτη. Στο δεύτερο ημίχρονο, η Αναγέννηση μπήκε πιο ορεξάτη αλλά στο 53' ο Ποκόνγκ, ο κορυφαίος παίκτης των γηπεδούχων ξέφυγε από τον Σάββα, με τον τελευταίο να τον σταματάει αντικανονικά δεχόμενος την δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η κόκκινη άλλαξε τα σχέδια του Σάκη Θεοδοσιάδη και στη θέση του Παναγιωτόπουλου, ο οποίος έδωσε αρκετές μάχες με τον Κισκαμπάνη, πέρασε ο Σαΐν στο ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Λίγο αργότερα, ήρθε η ψυχρολουσία, καθώς ο Ποκόνγκ με ωραία ενέργεια από αριστερά έκανε τη σέντρα και ο Σολφερίνο, η χρυσή αλλαγή του Χαραλαμπίδη, εκτέλεσε εξ επαφής με κεφαλιά τον Κουτσόπουλο γράφοντας το 1-0. Από εκείνο το σημείο και μετά στον αγωνιστικό χώρο του Αλκαζάρ υπήρχε μόνο η Αναγέννηση. Η είσοδος του Γεωργακόπουλου και του Τζέκου έδωσαν πνοή στην επιθετική γραμμή της ομάδας, ενώ ο Σαΐν με δυο τρομερές ενέργειες από αριστερά έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει αν γίνει πιο ουσιαστικός στην τελική προσπάθεια. Στο 83', η Αναγέννηση φωνάζει για χέρι αμυνομένου μέσα στην περιοχή σε σουτ του Παπαργυρίο, με την φάση όμως να είναι αρκετά δύσκολη. Στη συνέχεια, οι κιτρινόμαυροι πίεσαν ακομά περισσότερο, με τον Νίκιτς να αρχίζει να παίρνει αρκετές πρωτοβουλίες στο χώρο του κέντρου, ο οποίος μέχρι εκείνο το σημείο έδειχνε εκτός κλίματος αγώνα λόγω και της αποχής του λόγω τραυματισμού. Αποκορύφωμα της ασφυκτικής πίεσης της Αναγέννησης ήταν και η μεγαλύτερη ευκαιρία στον αγώνα στο 94', όταν ο Γεωργακόπουλος με πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ βρήκε τον Στάμο στο ύψος της μικρής περιοχής, όμως ο τελευταίος δεν κατάφερε να νικήσει τον Πρίφτη με γυριστή κεφαλιά, αναγκάζοντας τον σε τρομερή επέμβαση. Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης βρήκε τους κιτρινόμαυρους να βλέπουν για μια ακόμα φορά την μεγάλη προσπάθεια τους να πάει χαμένη. Τίποτα όμως δεν τελειώνει εδώ, καθώς και οι ήττες είναι μέσα στο πρόγραμμα. Από τις ήττες, μια ομάδα μαθαίνει να επιβιώνει και σφυρηλατεί το μέταλλο της. Αν θέλει να κερδίζει κάποιος κάθε Κυριακή με θεμιτά και αθέμιτα μέσα ας γίνει Λαμία, Ολυμπιακός ή Ρεάλ Μαδρίτης. Εμείς δεν ξενερώνουμε και συνεχίζουμε ακομα πιο δυναμικά!

Τύρναβος (Α. Χαραλαμπίδης): Πρίφτης, Παληγεώργος, Κισκαμπάνης, Λαμπρόπουλος, Ντατίδης, Μιλουτίνοβιτς, Κυριάκος, Παπασάββας, Ποκόνγκ, Όττα

Αναγέννηση (Σ. Θεοδοσιάδης): Κουτσόπουλος, Σάββας, Οικονόμου, Στάμος, Παπαργυρίου, Νίκιτς, Κουλίδης, Μπιτέλης, Γκουγκούδης, Μαυριάς, Παναγιωτόπουλος

Το βίντεο του αγώνα από τον καλό φίλο και φίλαθλο της Δόξας Δράμας mike:

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

ΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ULTRAS! (VIDEO)

Μέσα σε εορταστικό και οικογενειακό κλίμα, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας των ULTRAS στο Amigos. Σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα έδωσε το παρόν, ενώ πλήθος φιλάθλων τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, ζητώντας από τους παίκτες της Αναγέννησης το πολυπόθητο διπλό στο αυριανό κρισιμότατο μάτς με τον Τύρναβο στο Αλκαζάρ. Αποκορύφωμα της βραδιάς ήταν η βράβευση του Σωκράτη Μπουντούρη και του Άγγελου Χατζηρίζου από τα παιδιά των ULTRAS γα την ανεκτίμητη προσφορά τους στο σύλλογο.


Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

ΜΑΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ!

Άδικη ήττα με σκορ 2-0 γνώρισε η Αναγέννηση στο ΕΑΚ απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου. Μπροστά σε 1000 Βολιώτες φιλάθλους, οι κιτρινόμαυροι πραγματοποίησαν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις τους, όμως δεν κατάφεραν να φύγουν με ψηλά το κεφάλι από την πόλη της Μαγνησίας. Με μπροστάρη το Δημήτρη Μαυρία, ο οποίος έκανε ένα μαγικό πρώτο ημίχρονο χορεύοντας την άμυνα των γηπεδούχων, η ομάδα του Σάκη Θεοδοσιάδη δεν κατόρθωσε να μετουσιώσει σε γκολ την υπεροχή της στον αγωνιστικό χώρο. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με τον Διαμαντόπουλο στο 38' με ωραίο πλασέ, στην πρώτη τους ουσιαστικά ευκαιρία στον αγώνα. Καθοριστικός στην εξέλιξη του παιχνιδιού ήταν και ο τραυματισμός του Χάρη Μίχου λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος, η Αναγέννηση συνέχισε την απόλυτη κυριαρχία της στον αγωνιστικό χώρο και στο 70ο λεπτό έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Γκουγκούδης πέρασε από αριστερά όποιον βρήκε μπροστά του, έσπασε τη μπάλα στον Μαυρία,όμως ο τελευταίος νικήθηκε από τον Κασμερίδη σε ανεπανάληπτο τετ α τετ. Στην εξέλιξη της φάσης, οι γηπεδούχοι βρέθηκαν στην αντεπίθεση και κατάφεραν να κάνουν δυο τα τέρματά τους με τον Νικολιά. Η συνέχεια του αγώνα βρήκε τους κιτρινόμαυρους να προσπαθούν να πετύχουν ένα γκολ για να μπουν και πάλι στο παιχνίδι, δίχως όμως να χάσουν κάποια μεγάλη ευκαιρία. Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης άφησε πικρή γεύση σε παίκτες, προπονητή και φιλάθλους, όμως η αίσθηση όλων είναι πως με τέτοιες εμφανίσεις η ομάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν!

Υ.Γ(1) Στα πρώτα 20 λεπτά του παιχνιδιού ο Μαυρίας ήταν πραγματικά συγκλονιστικός, με τους φιλάθλους των γηπεδούχων να μένουν άναυδοι από τις ικανότητες του μικρού.

Υ.Γ(2) Για δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι, η ομάδα είναι εξαιρετικά άτυχη, τόσο σε αγωνιστικό κομμάτι όσο και στο θέμα των τραυτισμών (Νίκιτς με ΑΕΛ και Μίχος σήμερα).

Υ.Γ(3) Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει αυτή η εβδομάδα, όχι βέβαια λόγω εκλογών, αλλά λόγω Αναγέννησης, καθώς το Σάββατο ακολουθεί το πολύ κρίσιμο ματς με τον Τύρναβο στη Λάρισα, αλλά και η κοπή πίτας των Ultras την Παρασκευή και των Yellow Revenge το Σάββατο. Περισσότερες πληροφορίες θα έχουμε εντός των επόμενων ημερών...

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

ΜΠΑΜΠΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΚΑΝΕΣ ΑΣΑ;

Ήταν Νοέμβρης του 1997 όταν πάτησα για πρώτη φορά το πόδι μου στο Στάδιο. Τότε που λειτουργούσε ακόμα και έσφιζε από ζωή η Ανατολική εξέδρα. Κάθησα με τον πατέρα μου δίπλα στους οργανωμένους της Αναγέννησης. Θυμάμαι, η ΑΣΑ παρότι το καλό της ξεκίνημα σε εκείνο το πρωτάθλημα, δεν κατάφερε να έχει την ανάλογη συνέχεια. Έτσι, το παιχνίδι ενάντια στην άσημη Δόξα Βύρωνα ήταν ένας μικρός τελικός. Δυστυχώς, οι κιτρινόμαυροι «κολλάνε» στο 1-1, όμως για πρώτη φορά μου μένει στο μυαλό το πρώτο σύνθημα που άκουσα από τις ιαχές της ΘΥΡΑΣ 3. «Καρδιτσάρα βάλε ένα γκολ». Αυτή ήταν μόνο η αρχή...Είχε μπει 1998 όταν είδα για πρώτη φορά στη ζωή μου την ΑΣΑ να κερδίζει. Σε ένα τρελό ματς γεμάτο ανατροπές και συγκινήσεις η κιτρινόμαυρη θεά κερδίζει 3-2 τον Πανσερραικό, με την υπογραφή του μαυρούλη γίγαντα Εμίλ Εβίντι. Όπως η νίκη, έτσι και η πρώτη ήττα της Αναγέννησης, μπροστά στα παιδικά μου μάτια,δεν άργησε να έρθει. Στον αγώνα με την Καλαμαριά, η αντικατάσταση του βασικού τερματοφύλακα Κυριακούλη λόγω τραυματισμού από τον Κοτρώτσιο ήταν καθοριστική. Θυμάμαι σαν τώρα τα τρεμάμενα χέρια του Κοτρώτσιου να δείχνουν ανήμπορα να υπερασπιστούν τις επιθέσεις των αντιπάλων. Το 0-2 ήρθε φυσιολογικά, υπό καταρρακτώδη βροχή, με την πλειοψηφία των φιλάθλων να παρακολουθούμε το παιχνίδι κάτω από τη Δυτική Εξέδρα(δεν υπήρχε το στέγαστρο). Το τελευταίο παιχνίδι που παρακολούθησα εκείνη τη σεζόν ήταν αυτό απέναντι στη Δόξα Δράμας. Το 1994 δεν ήταν μακρινό και όλοι είχαν νωπές τις μνήμες της χρονιάς που έμελλε να σημαδέψει τη σύγχρονη ιστορία της Αναγέννησης. Όντας μονο 3 χρονών τότε δεν είχα την ευκαιρία να απολαύσω τα κατορθώματα της αρμάδας του Παράσχου. Όμως, εκείνο το ανοιξιάτικο απόγευμα του 1998 σαν κάτι μαγικό να άγγιξε το χορτάρι και με έφερε 4 χρόνια πίσω. Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ο ζωντανός θρύλος της ομάδας Μίλαν Πάβλοβιτς με μαγική εκτέλεση φάουλ ανοίγει το σκορ. «Ναι!  είδα τον Πάβλοβιτς να βάζει γκολ», φώναζα την άλλη μέρα στο σχολείο. Το σκορ στο ημίχρονο ήταν 5-0! Ήταν η στιγμή που άρχισε να με δένει κάτι χαζό, κάτι περίεργο, κάτι ανεξήγητο με αυτή την ομάδα. Αυτή η ανεξήγητη χαζομάρα εξακολουθεί να υπάρχει και να γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, ύστερα από ήττες σαν κι αυτές μέσα στη Ζάκυνθο και με τον Ηρακλή. Μεγαλώνει ακόμα περισσότερο από αρχ%$ες νίκες, όπως αυτή με τον Αγροτικό Αστέρα. Δε μπορώ να το εξηγήσω αυτό το συναίσθημα και δε μπορεί να το εξηγήσει κανένας από αυτούς που το έχουν νιώσει...Ώρες ώρες ρωτάω: «ΜΠΑΜΠΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΚΑΝΕΣ ΑΣΑ;». Τις περισσότερες φορές, όμως, επικρατεί το «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΠΑΜΠΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΚΑΝΕΣ ΑΣΑ!».

Υ.Γ Την Κυριακή ο Πιερικός ή θα χάσει ή θα κερδίσει η Αναγέννηση!