Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

ΤΡΙΑΡΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ Η ΑΣΑ!

Μέσα σε πολύ ωραία ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε ο φιλικός αγώνας της Αναγέννησης απέναντι στη Νίκη Βόλου, στη φυσική έδρα της ομάδας της Νέας Ιωνίας «Παντελής Μαγουλάς». Οι κιτρινόμαυροι κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 1-3, παίζοντας κατά διαστήματα πολύ όμορφο ποδόσφαιρο. Ο Σάκης Θεοδοσιάδης δοκίμασε και πάλι αρκετά σχήματα, ξεκινώντας στη βασική ενδεκάδα τους Κουτσόπουλο, Σκούπρα, Δημόπουλο, Στάμο, Ρούσση, Ακασού, Μοσχάκη, Κοντό, Πιτταρά, Σκαθαρούδη και Τσίτα. 

Μόλις στο 6ο λεπτό, ο Ακασού πλήγωσε την πρώην του ομάδα και με όμορφο αριστερό πλασέ, ύστερα από ασυνεννοησία των αμυντικών των γηπεδούχων, νίκησε το Σταυράκη, γράφοντας το 0-1. Η απάντηση της Νίκης ήταν άμεση, καθώς μετά από λάθος μεταβίβαση του Στάμου, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Κανελλόπουλο στο 8ο λεπτό με κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Ταουσιάνη από τα δεξιά. Στη συνέχεια, η Αναγέννηση πήρε τα ηνία του αγώνα και με τον MVP της στο σημερινό αγώνα Αντώνη Πιτταρά, κατάφερε να ανακτήσει και πάλι το προβάδισμα στο 20ο λεπτό με ψιλοκρεμαστή κεφαλιά. Το γκολ της ομάδας του Σάκη Θεοδοσιάδη αφύπνισε τους γηπεδούχους, οι οποίοι θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν με το φάουλ του Μέτσε στο 23', το οποίο εξουδετέρωσε στην αριστερή του γωνία ο Κουτσόπουλος και με το δοκάρι ύστερα από κεφαλιά του Νάκα στο 34'. Στο 40' και πάλι ο Πιτταράς βγήκε τετ α τετ αλλά δεν κατάφερε αυτή τη φορά να νικήσει τον Σταυράκη, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Στο 45' είχαμε την πιο ωραία στιγμή της αναμέτρησης, καθώς ο θετικότατος Κοντός με ασύλληπτο σουτ έξω από την περιοχή των γηπεδούχων έδωσε αέρα δυο τερμάτων στην Καρδιτσιώτικη ομάδα. Στην επανάληψη, η Αναγέννηση έκρυψε τη μπάλα μέχρι το 60', δηλαδή μέχρι την αντικατάσταση του Ακασού, ο οποίος ήταν ένα κέντρο μόνος του. Οι αλλαγές και των δυο προπονητών είχαν ως αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός, με τη Νίκη να προσπαθεί να βρει διαδρόμους προς την εστία της Αναγέννησης, αλλά να απειλεί μόνο με το πλασέ απο κοντινή απόσταση του Κανελλόπουλου στο 70'. Η μοναδική απειλή της Αναγέννησης μέχρι το τέλος του αγώνα ήταν στο 86ο λεπτό, όταν ο Μπιτέλης βρήκε με πολύ όμορφη ψιλοκρεμαστή πάσα τον Μαυριά, ο οποίος δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτα από πλεονεκτική θέση.

Το τέλος του αγώνα βρήκε τους κιτρινόμαυρους να κάνουν το δυο στα δυο στα φιλικά απέναντι στις δυο ομάδες του Βόλου, δείχνοντας σιγά σιγά να βρίσκουν τα πατήματά τους και την ταυτότητα που θέλει να τους δώσει ο Σάκης Θεοδοσιάδης σαν ομάδα.

Υ.Γ(1) Πολύ καλή η τριάδα του κέντρου που ξεκίνησε τον αγώνα με αποκάλυψη τον Κοντό, με τον μικρό να δείχνει έτοιμος να χτυπήσει την πόρτα της ενδεκάδας οποιαδήποτε στιγμή.

Υ.Γ(2) Καλή η παρουσία του Κώστα Σκούπρα στο ανεπίσημο ντεμπούτο του, αν αναλογιστεί κανείς  πως ενσωματώθηκε στο ρόστερ της Αναγέννησης, λίγες μόλις ώρες πριν.

Υ.Γ(3) Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 400 φίλαθλοι, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο πρώην παίκτης της Νίκης Βόλου και νυν της ΑΕΚ Ανταμ Τζανετόπουλος, ο επίσης πρώην παίκτης της ομάδας της Νέας Ιωνίας Χρήστος Τζιώρας και οι Καρδιτσιώτες παίκτες του Πύρασου Νέας Αγχιάλου, Κώστας Βαγγελάκος και Θωμάς Μυργιώτης.

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ...

Φτάσαμε λοιπόν μια ανάσα από την έναρξη μιας ακόμη σεζόν στο «μαγικό» πρωτάθλημα της Football League, όπου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα λάβει μέρος και η αγαπημένη μας Αναγέννηση. Μια σεζόν, η οποία προβλέπεται συγκλονιστική και αναμένεται να κόψει την ανάσα των φιλάθλων που έχουν απομείνει και είναι πιστοί στο όσο και τόσο εμπορικό πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας. 

Αν έλεγες σε κάποιον πριν 20 μέρες, πως η Αναγέννηση θα είναι ανταγωνιστική και στο ερχόμενο πρωτάθλημα μπορεί να σε περνούσαν για τρελό. Βέβαια, την αμφισβήτηση την έχει συνηθίσει αυτή η ομάδα, ειδικά τα τελευταία χρόνια, κατά τα οποία δέχεται έναν αδικαιολόγητο «πόλεμο» εκ των έσω. Αυτός ο πόλεμος όμως είναι εκείνος που συνέβαλε να σφυρηλατήσει η ομάδα έναν πολύ ισχυρό χαρακτήρα, ο οποίος είναι πολύ δύσκολο να λυγίσει. Είναι αδιανόητο, να βγαίνει σε μια ολόκληρη πόλη μια λανθασμένη άποψη για την ομάδα, ενώ στην πραγματικότητα το ποδοσφαιρικό τμήμα της Αναγέννησης να αποτελεί υπόδειγμα στα αθλητικά δρώμενα της χώρας.

Θα μου πείτε, ποιός είσαι εσύ που θα μας πεις για την Αναγέννηση. Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι δεν εξυπηρετώ κανένα συμφέρον, ούτε της διοίκησης, ούτε κανενός. Είμαι ένας απλός φίλαθλος της κιτρινόμαυρης θεάς και η μόνη μου επιθυμία είναι η ΑΣΑ μας να αποκαταστήσει την εικόνα της στην πόλη της Καρδίτσας. Θέλω το στάδιο να ξαναγεμίσει και να σφίζει από ζωή όπως παλιά. Δε μπορώ να βλέπω ένα γήπεδο μισοάδειο ή μισογεμάτο. Αυτή η ομάδα αξίζει την φροντίδα και την αγάπη όλων μας, γιατί σ' αυτόν τον τόπο μόνο αυτή έμεινε να μας κάνει περήφανους...

Υ.Γ Να την αγαπάτε την Αναγέννηση...