Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΕΤΣΙ ΦΕΡΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ!

Την Κυριακή η Αναγέννηση δίνει, χωρίς αμφιβολία, τον πιο κρίσιμο αγώνα της στο πρωτάθλημα που θα κρίνει κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό το μέλλον της στο πρωτάθλημα. Σε περίπτωση νίκης, η ΑΣΑ βάζει μπουρλότο στην ουρά της βαθμολογίας και μπαίνει για τα καλά στο κόλπο της παραμονής μέσω της διαδικασίας των play-out. Αντίπαλός της ο Ιωνικός, μια ομάδα με πάνω-κάτω τις ίδιες βλέψεις και στόχους, ο οποίος όμως βρίσκεται 6 βαθμούς πάνω από τους κιτρινόμαυρους και ένα βαθμό πιο πάνω από τον κύριο ανταγωνιστή της Αναγέννησης, Εθνικό Αστέρα. Η ομάδα της Νίκαιας, αν και συγκροτείται κατά κύριο λόγο από άπειρους παίκτες, διακρίνεται στους αγώνες της από το πάθος που βγάζουν οι ποδοσφαιριστές της, ιδιαίτερα στους εντός έδρας αγώνες, που ως γνωστόν είναι κεκλεισμένων των θυρών λόγω των γνωστών διοικητικών προβλημάτων. Αυτό όμως δεν τους εμποδίζει να έχουν μέχρι πρότινος ένα πολύ καλό σερί στο πρωτάθλημα, το οποίο και ανέκοψε η Βέροια την περασμένη Δευτέρα. Ο Ιωνικός, σε καμία περίπτωση δε μπορεί να θεωρηθεί καλύτερη ομάδα από την Αναγέννηση, αλλά αν υποτιμηθεί μπορεί να κάνει πολύ μεγάλη ζημιά.

ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ

Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, το παιχνίδι του Ιωνικού χαρακτηρίζεται από το πάθος που βγάζουν στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες του. Κατα τη γνώμη μας, τα τέσσερα ατού των Νικαιωτών αποτελούν οι Τομάς, Άλβεζ, Βλάχος και ο υψηλόσωμος τερματοφύλακας Θεοδωρόπουλος. Οι  Τομάς και Άλβεζ δίνουν μεγάλη δυναμική στην επιθετική γραμμή του Ιωνικού και χωρίς αυτούς δύσκολα θα παρέμενε ανταγωνιστικός. Στη μεσαία γραμμή, ο νεαρός και πολύ ταλαντούχος Θωμάς Βλάχος διακρίνεται για το αδιάκοπο πρέσινγκ που ασκεί κατά τη διάρκεια των αγώνων, ενώ ο γκολκίπερ Θεωδορόπουλος αποτελεί τον φύλακα άγγελο της ομάδας της Νίκαιας.

ΑΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ

Η έλλειψη εμπειρίας σε τέτοιους αγώνες ίσως κοστίσει στον Ιωνικό, καθώς η ΑΣΑ αν και έχει πιο γερασμένη ομάδα, αποτελείται από πολύ πιο έμπειρους παίκτες που συνήθως κάνουν τη διαφορά σε τέτοιους αγώνες. Επιπλέον, η αμυντική γραμμή των μπλε φαίνεται να είναι ασταθής και σε αυτές τις περιπτώσεις η πίεση ψηλά είναι η καλύτερη λύση ώστε να δημιουργηθούν ακόμα μεγαλύτερα ρίγματα στα μετόπισθεν του αντιπάλου.

Υ.Γ Η Αναγέννηση μπορεί να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες του Ιωνικού και να βάλει ξανά φωτιά στο πρωτάθλημα. Θα το κάνει; Η απάντηση την Κυριακή, με Καραγιάννη προπονητή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου