Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΕΝΑ ΜΑΚΡΙΝΟ ΟΝΕΙΡΟ(;)

Ξενυκτισμένος παρακολουθώντας την τελευταία παράσταση του Kobe Bryant στη Βοστώνη, βρήκα την αφορμή, λίγες ώρες πριν φύγει το 2015, να γράψω το συγκεκριμένο άρθρο-προβληματισμό. Θα μου πει κανείς, τι σχέση έχει το ΝΒΑ με το ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικά με την Αναγέννηση; Μα, φυσικά υπάρχει. Το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο αποτελούν δίχως αμφιβολία τα πιο διαδεδομένα σπορ σε ολόκληρο τον κόσμο. Άλλο βέβαια κοινό προσελκύει η «πορτοκαλί σπυριάρα» και άλλο η «στρογγυλή θεά». 

Στις προηγμένες χώρες, με κάθε ευκαιρία, είτε αυτός λέγεται αγώνας μπάσκετ είτε ποδοσφαίρου, προάγεται ο πολιτισμός και η παιδεία. Χθές το βράδυ, η διοίκηση των Boston Celtics χάρισε στον Kobe Bryant, σαν αναμνηστικό, ένα κομμάτι από το παρκέ(!) του γηπέδου για τα όσα προσέφερε στο άθλημα. Σαν να λέμε, η διοίκηση του Ολυμπιακού να χαρίσει στο τέλος της χρονιάς ένα κομμάτι του παρκέ του ΣΕΦ στο Διαμαντίδη. Πραγματικά, ασύλληπτα γεγονότα που δυστυχώς εδώ στην Ελλάδα μας φαίνονται τόσο ξένα και περίεργα, και σε άλλες  χώρες αποτελούν την καθημερινότητα. 

Δεν είναι τυχαίο, ειδικά στην πόλη μας, αθλήματα που έχουν ως βασικό στόχο την ευγενή άμιλλα, την προαγωγή του πολιτισμού και της παιδείας να βρίσκονται σε παρακμή. Σαφώς, υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις, με τα τμήματα του ΑΣΚ (μπάσκετ), ΣΠΑΚ (βολευ) κ.α να κάνουν εξαιρετική δουλειά τα τελευταία χρόνια. 

Δε χρειάζεται να μιλήσουμε καν για την προσπάθεια της Αναγέννησης τα τελευταία χρόνια, η οποία κάνει μια πραγματική τομή στο χώρο και αρχίζει να μοιάζει με εγχειρήματα ομάδων σε ανεπτυγμένα πρωταθλήματα άλλων χωρών.

Υ.Γ Μερίδιο ευθύνης έχουμε όλοι μας για την κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα μας, η πόλη μας, η γειτονιά μας και καλό είναι τέτοιες μέρες να αναλογιστούμε τα λάθη που κάναμε ώστε το 2016 και τα χρόνια που θα ακολουθήσουν να είναι πιο φωτεινά για τον καθένα μας...ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...

1 σχόλιο:

  1. According to Stanford Medical, It's in fact the SINGLE reason women in this country get to live 10 years more and weigh on average 42 lbs less than we do.

    (Just so you know, it has NOTHING to do with genetics or some secret exercise and really, EVERYTHING to do with "how" they are eating.)

    P.S, I said "HOW", not "what"...

    Tap this link to reveal if this quick quiz can help you unlock your real weight loss potential

    ΑπάντησηΔιαγραφή