Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2011...

Ιανουάριος


Η Αναγέννηση τελικά αποκτά τον Ουέλινγκτον, κλέβοντας τον μέσα από τα χέρια των Τρικάλων και ο Βραζιλιάνος τίθεται στη διάθεση του Βάιου για το ματς με το Θρασύβουλο. Η ΑΣΑ νικάει με πέναλτι του φυσικού ηγέτη της Σωκράτη Μπουντούρη στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ενώ στο 83' είχε χάσει πέναλτι ο Ροντρίγκο. Η ομάδα πηγαίνει με ανεβασμένη ψυχολογία στη Δράμα όπου παίρνει το βαθμό της ισοπαλίας με 0-0 αλλά όμως θα μπορούσε να πάρει τη νίκη αν ο Ροντρίγκο ευστοχούσε σε εκτέλεση πέναλτι στο 83'. Εντομεταξύ ο Βάιος σε ταξίδι αστραπή στην Αθήνα μετά από διαπραγματεύσεις με τον Αδαμίδη κλείνει Τζεμπούρ και Μπλάνκο, οι οποίοι δεν ανανεώνουν τελικά και καταλήγουν στο δυναμικό της Αναγέννησης. Στο παιχνίδι στο Στάδιο με τον Εθνικό Αστέρα κάνει ντεμπούτο ο Τζεμπούρ, παίζοντας στην κορυφή της επίθεσης, πετυχαίνοντας χατ τρικ. Το 3ο γκολ μάλιστα το πέτυχε με τη βοήθεια της τύχης, καθώς στο 83' ο Ροντρίγκο αστόχησε από τα 11 βήματα, όμως στην επαναφορά ο Αλγερινός με κοντινό πλασέ πέτυχε το τελικό 3-0. Ακολουθεί εντός έδρας νίκη επί του ΟΦΗ με 2-1, ενώ το ταξίδι της ομάδας στην Κομοτηνή συνοδεύεται με το πρώτο διπλό με 0-1 με γκολ του Μπουντούρη...


Φεβρουάριος

Στις τάξεις της ομάδας και των φιλάθλων υπάρχει ενθουσιασμός μετά από τα τελευταία επιτυχή αποτελέσματα. Μπροστά σε 4000 χιλιάδες και πλέον φιλάθλους η Αναγέννηση επικρατεί σχετικά εύκολα του Εθνικού με 3-1 και βρίσκεται μια ανάσα από τη ζώνη των play-off...AAA έχασε και πέναλτι ο Ροντρίγκο στο 83'. Επόμενος αγώνας μέσα στην Ηλιούπολη, η ΑΣΑ παίρνει μια ακόμα νίκη με 0-2 με 2 γκολ του Μπουντούρη, ενώ 700 Καρδιτσιώτες τραγουδούν έξω από το γήπεδο επί 90 λεπτά θυμίζοντας στιγμές Ριζούπολης. Το κιτρινόμαυρο τσουνάμι παρασέρνει και τον Αγροτικό Αστέρα, νικώντας τον με 1-0 με το παρθενικό γκολ του Μπλάνκο με τη φανέλα της Αναγέννησης, ενώ στη συνέντευξη Τύπου κυριαρχούν οι δηλώσεις του Ίσμαελ: " Είμαι ΑΣΑ από μικρό παιδάκι " και αυτές του προπονητή του Αγροτικού Αστέρα Περικλή Αμανατίδη " ΜΟΝΟ ΑΣΑ ".Επόμενη στάση Κατερίνη. Το στάδιο της Κατερίνης κατακλύζεται από 1500 Καρδιτσιώτες και η αρμάδα του Βάιου Καραγιάννη πετυχαίνει την έβδομη σερί νίκη με 0-1 με σκόρερ τον Μπιτέλη με κεφαλιά στο 76ο λεπτό.

Μάρτιος

Στον επόμενο αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα το στάδιο ζει μέρες 94, αφού 6000 φίλαθλοι δημιουργούν φανταστική ατμόσφαιρα με την Αναγέννηση να προηγείται με τον κεραυνό του Δούκα από τα 40 μέτρα αλλά να ισοφαρίζεται από το Πάντο, ύστερα από αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ στα τελευταία λεπτά. Ο αγώνας με τη Βέροια αποτελεί κομβικότατο σημείο για την πορεία της ομάδας. Με 500 φιλάθλους να την ακολουθούν η Αναγέννηση κατακτά τη νίκη με 0-1 με πέναλτι που ανέλαβε ο Ροντρίγκο στο 83', αλλά τελικά το εκτέλεσε ο Μπουντούρης. Οι δηλώσεις του Βάιου μετά τον αγώνα: " Στις προπονήσεις τα πέναλτι τα εκτελεί ο Ροντρίγκο, πιστεύω σε αυτόν ". Η επόμενη αγωνιστική φέρνει την Αναγέννηση αντίπαλο με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Σε ένα άκρως ποδοσφαιρικό κλίμα που έχουν δημιουργήσει οι φίλαθλοι και των δυο ομάδων η Αναγέννηση πετυχαίνει μια μεγαλειώδη νίκη με 0-5 με χατ τρικ του Μπιτέλη( έβαλε και αυτά που έχασε στον πρώτο γύρο ) και με 2 γυριστά σουτ του Ροντρίγκο. Ο ενθουσιασμός γίνεται όλο και πιο έντονος και οι προσδοκίες μεγαλώνουν. Στο κολαστήριο του Σταδίου η Αναγέννηση μπροστά σε 7000 Καρδιτσιώτες κερδίζει και την Καλλιθέα με 1-0 με πέναλτι που ανέλαβε ο σπεσιαλίστας Ροντρίγκο και εκτέλεσε εύστοχα ο διαιτητής της αναμέτρησης κ. Τίκας του συνδέσμου Καρδίτσας.

Απρίλιος

Με την ομάδα στην 4η θέση της βαθμολογίας ο κόσμος της Καρδίτσας βρίσκεται στο πόδι και δίχως εισητήρια μπαίνουν στο γήπεδο της Νίκαιας περίπου 2000 Καρδιτσιώτες. Ο Χαραλαμπίδης αφήνει το κιτρινόμαυρο ποτάμι να μπει στο γήπεδο και δηλώνει : " Δίχως να προσβάλλω την ιστορία του Ιωνικού, ένα έχω να πω,...ΜΟΝΟ ΑΣΑ..!! ". Για την ιστορία η Αναγέννηση κερδίζει με 0-2 με δυο καρφωτές κεφαλιές του Μελαμπιανάκη. Ακολουθεί το μεγάλο ντέρμπι για την 3η θέση. Η ΑΣΑ μπροστά σε 8000 φιλάθλους της αντιμετωπίζει το Διαγόρα και η νίκη έρχεται με χαρακτηριστική ευκολία με 2-0 με δυο μακρινά σουτ των Κουρτεσιώτη και Θεοδοσιάδη. Ανήμερα της Κυριακής των Βαΐων και της ονομαστικής εορτής του προπονητή της, η Αναγέννηση αντιμετωπίζει τον αιώνιο αντίπαλο της τον ΑΟ Τρίκαλα εκτός έδρας. 3000 και πλέον Καρδιτσιώτες ταξιδεύουν στη γειτονική πόλη για το μεγάλο αγώνα. Ο ΑΟΤ όντας 4ος θέλει πάση θυσία τη νίκη ενώ η ΑΣΑ με νίκη πλησιάζει τη 2η προνομιούχο θέση για απευθείας άνοδο.  Ο Τζεμπούρ βάζει μπροστά στο σκορ την Αναγέννηση στα πρώτα λεπτά, ενώ λίγο αργότερα τα Τρίκαλα ισοφαρίζουν με αυτογκόλ του Ουέλινγκτον. Τελικά, η ΑΣΑ παίρνει το τεράστιας σημασίας διπλό με σουτ στην κίνηση του Μάκη Αγγελόπουλου αλλά Ζιζού έξω από τη μεγάλη περιοχή ύστερα από ασίστ του Θεοδοσιάδη. Οι στιγμές που ακολουθούν είναι απερίγραπτες. Η αποστολή καταφτάνει στην Καρδίτσα, οπού 5000 Καρδιτσιώτες έχουν βγει στους δρόμους για τη μεγάλη υποδοχή. Κεντρικό πρόσωπο ο σκόρερ του νικητήριου γκολ, ο οποίος δηλώνει : " Ήταν φάση δουλεμένη στην προπόνηση, και ΝΑΙ βάζω γκολ και σε ματς που δεν παίζουμε με τον Εθνικό Αστέρα και την Καλλιθέα ".

Μάιος

Ο καθοριστικός μήνας για την πορεία της Αναγέννησης μπαίνει. 9000 φίλαθλοι έχουν κατακλύσει κάθε γωνιά του Σταδίου για τον αγώνα με το Λεβαδειακό. Με νίκη η ομάδα πιάνει τον ΠΑΣ στη 2η θέση. Οι παίκτες μπαίνουν αγχωμένοι και ο Λεβαδειακός προηγείται στο 10' με ψηλοκρεμαστό σουτ του Σωτήρχου. Η απάντηση για την Αναγέννηση έρχεται στο 65ο λεπτό, ύστερα από κούρσα του πυραυλοκίνητου Άγγελου Χατζηρίζου από τα αριστερά, ο ίδιος κάνει το σουτ, η μπάλα χτυπάει 6 φορές στο δοκάρι και καταλήγει στα δίχτυα της ομάδας της Λιβαδειάς. Στο 83' η ΑΣΑ κερδίζει πέναλτι και ο συνήθης ύποπτος, Ροντρίγκο στέλνει την μπάλα στον Κόκα-Κόλα που βρισκόταν στο πέταλο. Ευτυχώς, για την Αναγέννηση, η λύτρωση έρχεται στο 93ο λεπτό, με τον Χατζηρίζο να κάνει το σλάλομ ανάμεσα σε 4 καπνογόνα των ultras και να πασάρει στο Μπλάνκο, ο οποίος σε κενό τέρμα δε βρίσκει τη μπάλα, όμως ο επερχόμενος Δούκας πατάει τη μπάλα στο Μπαντά, και αυτός τη δίνει στο Μπουντούρη που κάνει το τελικό 2-1. Δυο αγώνες απομένουν πλέον για την ΑΣΑ για να πραγματοποιήσει το όνειρο της ανόδου στη Σούπερ Λιγκ. Στη Φυλή το γήπεδο ντύνεται στα κιτρινόμαυρα με 5000 Καρδιτσιώτες να φωνάζουν ασταμάτητα το σύνθημα " Του χρόνου Α'... ". Ο Θρασύβουλος ανήμπορος να αντισταθεί, παραδίνεται με το εντυπωσιακό 0-6 με 6 πέναλτι του Ροντρίγκο να μη βρίσκουν στόχο και 2 χατ-τρικ των Μπουντούρη και Παληγεώργου ( 3 αυτογκόλ ). Η Αναγέννηση με τη νίκη αυτή εξασφαλίζει και μαθηματικά την άνοδο για τη Σούπερ Λίγκα. Η νύχτα που ακολουθεί είναι μαγική. Όλη η Καρδίτσα βγαίνει στους δρόμους να πανηγυρίσει, ενώ ο Κόκα-Κόλας εκστασιασμένος παραδίδει στο Ροντρίγκο τις μπάλες από τα χαμένα του πέναλτι στη Φυλή και του λέει: " Να στοχεύεις εμένα στο πέταλο την άλλη φορά, για να το καρφώσεις το πεναλτάκι ". Η Καρδίτσα φοράει τα καλά της για τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς με τη Δράμα. Η Αναγέννηση με νίκη και στραβοπάτημα του Παναιτωλικού στην Ηλιούπολη κατακτά το πρωτάθλημα. Στο στάδιο βρίσκονται περισσότεροι από 12000 φίλαθλοι. Η Δόξα δεν αντέχει στην πίεση και η Αναγέννηση παίρνει τη νίκη με 2-0 με δυο γκολ του Ροντρίγκο, το ένα μάλιστα με εκτέλεση πέναλτι του Μπουντούρη, το οποίο απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Δράμας και στην επαναφορά ο Βραζιλιάνος διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Στο παιχνίδι που ενδιέφερε την ΑΣΑ, η Ηλιούπολη παίρνει το βαθμό της ισοπαλίας από τον Παναιτωλικό με 0-0 και η Αναγέννηση κατακτά το πρωτάθλημα της Football League και την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.

Ιούνιος

Οι πανηγυρισμοί για τη μεγάλη άνοδο δεν έχουν κοπάσει και η Καρδίτσα θυμίζει μεθυσμένη πόλη. Ξαφνικά η ομάδα γίνεται περιζήτητη με ονόματα μεγαλομετόχων να δίνουν και να παίρνουν. Από τον Κωτούλα και τον Σαπουνά μέχρι το  Βγενόπουλο και τον Πατέρα, οι προτάσεις έρχονται βροχή. Στη μεγαλύτερη γενική συνέλευση στην ιστορία της ομάδας αποφασίζεται η Αναγέννηση να παραμείνει σε χέρια Καρδιτσιωτών και ο Βάιος παραμένει στον πάγκο.

Ιούλιος

Οι μεταγραφικές βόμβες σκάνε η μια πίσω από την άλλη. Ο Σάκης Γκόγκας επιστρέφει στην παλιά του ομάδα και στην υποδοχή του στο Δέλτα γίνεται πανικός με το σύνθημα " Σάκης Γκόγκας οε οε οε " να δονεί όλο τον κάμπο. Το μεταγραφικό μπαμ του καλοκαιριού γίνεται στα τέλη Ιουλίου, με τους μισούς Καρδιτσιώτες να κάνουν τα μπάνια τους στη Γλύφα και τους άλλους στα Καλά Νερά. Ε ναι λοιπόν ο Πέταρ Σοπόφ επιστρέφει!! Οι απανταχού Αναγεννησιώτες εκστασιασμένοι αφήνουν τις διακοπές τους και υποδέχονται τον Βούλγαρο με τιμές ήρωα. " Ήρθα για να τελειώσω το έργο που είχα ξεκινήσει " είναι οι πρώτες δηλώσεις του παικταρά της ΑΣΑ. Εν το μεταξύ λύνονται τα συμβόλαιο των Τζεμπούρ και Μπλάνκο, που είναι προφανές πως δε χωράνε στο νέο ρόστερ της ομάδας.

Αύγουστος

Η Αναγέννηση στα φιλικά πετάει. Θύματά της ο Αετός Σκύδρας, ο Μακεδονικός και ο Πανσερραικός. Στην πρόβα τζενεράλε για τη νέα χρονιά, η ΑΣΑ μπροστά σε 9000 φιλάθλους της αντιμετωπίζει σε φιλικό παιχνίδι στο Στάδιο τον Παναθηναϊκό από τον οποίο χάνει με 0-1 με γκολ του Σισέ. Η πρώτη αγωνιστική πλησιάζει. Αντίπαλος η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Η Αναγέννηση στέκεται αρκετά καλά αλλά τελικά χάνει με 2-0 με σκόρερ τους Κουτρομάνο και Ματεντζίδη που επέστρεψαν στην ΑΕΚ.

Σεπτέμβριος

Η Αναγέννηση στο πρώτο της παιχνίδι στην Καρδίτσα για τη μεγάλη κατηγορία αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό Βόλου. Η ομάδα για ακόμα ένα παιχνίδι είναι καλή με την τριπλέτα Ροντρίγκο Σοπόφ Γκόγκα να κάνει τρομερή δουλειά στην επίθεση, όμως και πάλι γνωρίζει την ήττα με 0-1 με πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Ουμπίδες στο 75ο λεπτό. Ακολουθούν δυο ακόμα εκτός έδρας ήττες από Ηρακλή και Ξάνθη και η Αναγέννηση καθηλώνεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Στο δεύτερο παιχνίδι της στην Καρδίτσα η ομάδα με αντίπαλο τον Παναιτωλικό κατακτά το βαθμό της ισοπαλίας με 2-2, ο οποίος είναι και ο πρώτος στη μεγάλη κατηγορία. Τα δυο πρώτα του γκολ με τη κιτρινόμαυρη φανέλα πετυχαίνει ο Σοπόφ.

Οκτώβριος

Σε ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, η Αναγέννηση επισκέπτεται το Καραϊσκάκης για να βρει αντιμέτωπο τον Ολυμπιακό. Στο πρώτο λεπτό η ΑΣΑ προηγείται με ψαλιδάκι του Γκόγκα, ο οποίος  πάνω στη φάση παθαίνει ρήξη οσφυαλγικού ραχιαίου συνδέσμου, αλλά με την έξοδό του από το γήπεδο αποθεώνεται από τους 2000 ταξιδιώτες από την Καρδίτσα. Ο Ολυμπιακός απαντάει άμεσα με τον Μιραλάς αλλά ο Σοπόφ ξαναβάζει μπροστά την Αναγέννηση με υπέροχη κεφαλιά στο τέλος του ημιχρόνου. Δυστυχώς η ομάδα δεν αντέχει στην πίεση και χάνει τελικά με 3-2. Η Αναγέννηση παίζει καλή μπάλα αλλά δε μπορεί με τίποτα να πάρει νίκη. Έρχονται δυο ακόμα ήττες και μάλιστα εντός έδρας από ΠΑΟΚ και Καβάλα και το κλίμα αρχίζει να βαραίνει. Σαν να μην έφταναν αυτά η ΑΣΑ αποκλείεται και από το κύπελλο από το νεοφώτιστο Τύρναβο.

Νοέμβριος

Ο Βάιος Καραγιάννης βρίσκεται ένα βήμα πριν την πόρτα της εξόδου. Στον εκτός έδρας αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι για ακόμα μια φορά η ομάδα αποδίδει καλό ποδόσφαιρο, όμως μια λανθασμένη ακύρωση γκολ της Αναγέννησης και ένα λάθος της άμυνας διαμορφώνουν το τελικό 1-0. Στη Συνέντευξη Τύπου ο Βάιος ξεσπάει σε λυγμούς και δηλώνει την παραίτηση του από την τεχνική ηγεσία. Επόμενος τεχνικός της ομάδας είναι ο Νίκος Κεχαγιάς, που είχε ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο πέρασμα από την ΑΣΑ. 12 Νοεμβρίου πρωί υπογράφει και το μεσημέρι διαμέσου αλληλογραφίας κάνει γνωστό στους διοικούντες πως δε μπορεί να συνεχίσει. Τελικά, νέος προπονητής της ομάδας αναλαμβάνει ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς. Η ψυχολογία των παικτών ανεβαίνει και η πρώτη νίκη γίνεται γεγονός. Με αιχμή του δόρατος το Σοπόφ που πετυχαίνει χατ τρικ η ομάδα νικάει τον Παναθηναϊκό στην Καρδίτσα με 3-0 και ο Βούλγαρος περνάει το Σισέ στον πίνακα των σκόρερ. Επόμενος αγώνας στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη, όπου ο Σοπόφ δίνει μια ακόμα παράσταση και με δυο προσωπικά γκολ χαρίζει τη νίκη στην Αναγέννηση με 0-2.

Δεκέμβριος

Η Αναγέννηση δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και κερδίζει και τον ΠΑΣ στο Στάδιο με 4-2. Ο Κοκότοβιτς έχει αλλάξει για τα καλά το κλίμα στα αποδυτήρια και αυτό φαίνεται και στο γήπεδο. Η ομάδα περνάει σαν σίφουνας και από την Τρίπολη νικώντας τον τοπικό Αστέρα με 0-3. Η ψυχολογία όλων των φιλάθλων πλέον έχει εκτοξευθεί. Στον αγώνα με την Κέρκυρα στο Στάδιο, η Αναγέννηση μπροστά σε 6000 φιλάθλους της παίρνει μια ακόμα νίκη με 1-0 με πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Ροντρίγκο ( σοβαρά μιλάω!! ) στο 83ο λεπτό, με την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Σοπόφ διαμόρφωσε το τελικό σκορ ( χαχα σας την έφερα πάλι ). Στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς η Αναγέννηση αντιμετωπίζει τον Αετό Σκύδρας. Ναι! καλά ακούσατε...Δυστυχώς για την ομάδα της καρδιά μας πιο πιθανόν είναι να παίζει του χρόνου τέτοιο καιρό με ομάδες τύπου Σκύδρας, γι' αυτό όλοι πρέπει να είμαστε στις δύσκολες αυτές στιγμές δίπλα της, αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Τετάρτης με το Θρασύβουλο...ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ...!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου