Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Ο ΝΤΟΡΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

O Dorival das Nevez Ferraz Junior, γνωστός σε όλους μας ως Ντοριβάλ και όχι Ντορίβα, όπως πεισματικά τον αποκαλούσε ο εκφωνητής της ΕΤ3 στον σαββατιάτικο αγώνα, φαίνεται επιτέλους πως σιγά σιγά βρίσκει τον παλιό καλό του εαυτό. Ο Βραζιλιάνος παίκτης της Αναγέννησης αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη στα φιλικά του καλοκαιριού, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις, με επιστέγασμα το πολύ ωραίο γκολ που πέτυχε εναντίον του Πιερικού. Η σεζόν ξεκίνησε εξίσου καλά για τον Ντόρι, αφού στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση με τα κιτρινόμαυρα απέναντι στον Εθνικό Αστέρα κατάφερε να σκοράρει, δίχως όμως το γκολ του να είναι αρκετό, καθώς η Αναγέννηση ηττήθηκε. Με το καλημέρα, έδειχνε πως τη φετινή χρονιά, η παρουσία του θα αποτελούσε βαρόμετρο για την αγωνιστική παρουσία της ομάδας και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα μέχρι και σήμερα. Δυστυχώς για τον ίδιο και για την ομάδα, ένας ύπουλος τραυματισμός του στη μέση, που εμφανίστηκε λίγο πριν τον αγώνα με τον Εθνικό στο Ελληνικό και που κορυφώθηκε στον αγώνα με την Ηλιούπολη, ανάγκασε τον Ντόρι να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου ενάμιση μήνα. Η επιστροφή του, έλαβε χώρα στο αλησμόνητο ματς με τη Βέροια στο στάδιο, μπαίνοντας αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και συμβάλλοντας αρκετά στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού της ομάδας. Στα επόμενα παιχνίδια, ο Βραζιλιάνος φάνηκε επηρεασμένος από την αγωνιστική του απραξία, αλλά γενικότερα υπνωτίστηκε και αυτός από την αγωνιστική καθίζηση της Αναγέννησης, με αποκορύφωμα τον αγώνα με τα Τρίκαλα που έδειχνε εκτός κλίματος, θαρρείς πως βρισκόταν σε άλλο γήπεδο. Στη συνέχεια ακολούθησε η καλή του εμφάνιση με το Λεβαδειακό, έχοντας στο ενεργητικό του ένα δοκάρι, ενώ η αγωνιστική του άνοδος φάνηκε και στον αγώνα με το Θρασύβουλο που πέτυχε γκολ, ασχέτως αν αυτό ακυρώθηκε λανθασμένα. Κακή παρένθεση για τον ίδιο αποτέλεσε το μέτριο του ημίχρονο με τη Δόξα Δράμας. Στους δυο επόμενους εντός έδρας αγώνες, ο Ντοριβάλ έδειξε επιτέλους το καλό του αγωνιστικό πρόσωπο που είχαμε συνηθίσει στην αρχή. Στον αγώνα με τον Εθνικό Αστέρα έβγαλε στο γήπεδο πολύ μεγάλο πάθος και ζήλο, καταγράφοντας στο ενεργητικό του άπειρα χιλιόμετρα, βοηθώντας τα μέγιστα, ώστε η ομάδα να πάρει τη νίκη. Η αγωνιστική αναγέννηση του έγχρωμου ποδοσφαιριστή της ομάδας μας επισφραγίστηκε με τον καλύτερο τρόπο, τη στιγμή της επίτευξης του καταπληκτικού τέρματος απέναντι στον ΟΦΗ, αλλά και με τη γενικότερη πολύ καλή παρουσία του στο ματς. Έτσι, μπορεί να καταλάβει εύκολα κάποιος, πόσο σημαντικός είναι ο παίκτης αυτός για την Αναγέννηση και είναι στο χέρι του να αποδείξει οτι μπορεί να γίνει ηγέτης της στη δύσκολη συνέχεια.


Υ.Γ (1) Ο Ντοριβάλ είναι παίκτης ψυχολογίας, όμως κατά τη γνώμη μου, ο τραυματισμός του τον επηρέασε σε μέγιστο βαθμό, με αποτέλεσμα σιγά σιγά να βλέπουμε στο γήπεδο τον παίκτη που θαυμάσαμε στο φιλικό του καλοκαιριού με τον Πιερικό.

Υ.Γ (2) Τελικά, σε προηγούμενο άρθρο, που είχα εκφράσει τη γνώμη πως είμαστε χειρότερη ομάδα μόνο από τα Τρίκαλα, την παίρνω πίσω. Είμαστε χειρότεροι από τα Τρίκαλα αλλά και τη Δόξα Δράμας. Το παραδέχομαι είχα βιαστεί. Ορίστε και η απόδειξη, παραθέτοντας ένα κομμάτι εκείνου του άρθρου "Το άρθρο γράφτηκε πριν τον τελευταίο αγώνα του πρώτου γύρου με τη Δόξα Δράμας, διότι είναι σίγουρο, και σας το υπογράφω, πως η Αναγέννηση την Κυριακή θα πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι της..." Βιάστηκα λίγο ε; Ευτυχώς δεν υπέγραψα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου